
Citromos pisztráng
2020.06.01


Nagyon könnyű sült pisztráng receptet próbáltam ki a minap, szerintem elronthatatlan, mindenki számára megér egy próbát
Hozzávalók:
- 500 g pisztráng filé
- 1 db citrom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- kakukkfű
- borsika
Elkészítés:
- A pisztrángot megmossuk, sózzuk és 10 percet pihentetjük, közben sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A pisztrángokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük bőrös részével lefelé, így később könnyebben le tudjuk húzni a bőrét.
- A pisztrángokat fűszerezzük, majd a megmosott citromot felkarikázzuk és a fűszeres halszeletekre fektetjük.
- Alufóliával letakarva kb 20 perc alatt megpuhítjuk, majd az alufóliát eltávolítva megpirítjuk.
- Míg készül a hal, a burgonyát megmossuk és egy tepsibe fektetjük. Sózzuk, kakukkfűvel meghintjük, olivaolajjal meglocsoljuk és a hal mellé tesszük a sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt elkészül.