Citromos pisztráng

2020.06.01

Nagyon könnyű sült pisztráng receptet próbáltam ki a minap, szerintem elronthatatlan, mindenki számára megér egy próbát

Hozzávalók:

  • 500 g pisztráng filé
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • kakukkfű
  • borsika

Elkészítés:

  1. A pisztrángot megmossuk, sózzuk és 10 percet pihentetjük, közben sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A pisztrángokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük bőrös részével lefelé, így később könnyebben le tudjuk húzni a bőrét.
  3. A pisztrángokat fűszerezzük, majd a megmosott citromot felkarikázzuk és a fűszeres halszeletekre fektetjük.
  4. Alufóliával letakarva kb 20 perc alatt megpuhítjuk, majd az alufóliát eltávolítva megpirítjuk.
  5. Míg készül a hal, a burgonyát megmossuk és egy tepsibe fektetjük. Sózzuk, kakukkfűvel meghintjük, olivaolajjal meglocsoljuk és a hal mellé tesszük a sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt elkészül. 
Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el