Csomós tészta leves

2018.12.26

Ha unod a már megszokott zöldség levest itt egy klasz alternatíva

Hozzávalók:

Tészta

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1.5 ek víz
  • 1 ek mangalica zsír (olvasztott)
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • bors ízlés szerint

A leveshez

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 ek zsír
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 5 közepes burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2.5 l víz
  • 2 marék koktél paradicsom
  • zeller zöldje
  • 1 csokor petrezselyem 

Elkészítés

  1.  1 ek zsírt egy lábasban megolvasztjuk és a vékonyra felszeletelt hagymát üvegesre sütjük. Lehúzzuk a tűzről és pirospaprikával megszínezzük.
  2. A tojással, a liszttel, csipetnyi sóval és vízzel ruganyos tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk jó vékonyra, majd megkenjük a zsíros keverékkel
  3. 1x1 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, egy csíkot félbehajtunk, összesodorjuk és csomót kötünk rá, Ugyanígy az összes csíkot elkészítjük, félrerakjuk.
  4. A répákat megpucoljuk, megmossuk, karikára vágjuk. A másik 1 ek zsíron néhány percig pároljuk, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával.
  5. Hozzáadjuk a hosszára vágott burgonyát, vöröshagymát, koktél paradicsomot, zeller zöldjét és petrezselyemet felöntjük 2,5 liter vizzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Amikor a leves forr, belerakjuk a tésztát, puhulásig főzzük


Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el