Csomós tészta leves
2018.12.26
Ha unod a már megszokott zöldség levest itt egy klasz alternatíva

Hozzávalók:
Tészta
- 1 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1.5 ek víz
- 1 ek mangalica zsír (olvasztott)
- 1 csipet fűszerpaprika
- bors ízlés szerint
A leveshez
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 ek zsír
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 5 közepes burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2.5 l víz
- 2 marék koktél paradicsom
- zeller zöldje
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- 1 ek zsírt egy lábasban megolvasztjuk és a vékonyra felszeletelt hagymát üvegesre sütjük. Lehúzzuk a tűzről és pirospaprikával megszínezzük.
- A tojással, a liszttel, csipetnyi sóval és vízzel ruganyos tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk jó vékonyra, majd megkenjük a zsíros keverékkel
- 1x1 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, egy csíkot félbehajtunk, összesodorjuk és csomót kötünk rá, Ugyanígy az összes csíkot elkészítjük, félrerakjuk.
- A répákat megpucoljuk, megmossuk, karikára vágjuk. A másik 1 ek zsíron néhány percig pároljuk, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a hosszára vágott burgonyát, vöröshagymát, koktél paradicsomot, zeller zöldjét és petrezselyemet felöntjük 2,5 liter vizzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Amikor a leves forr, belerakjuk a tésztát, puhulásig főzzük