Darázsfészek
Folytatva az előző blog gondolatmenetét, ismét egy igazi családi retro receptet hoztam.
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg élesztő
- 3-4 kanál cukor
- tej, amennyit felvesz
- 6 dkg Ráma margarin
- darált dió
- 10 dkg Ráma margin
- 10 dkg porcukor
A tésztához átszitáljuk a lisztet, felfuttatjuk a élesztőt egy kevés cukorral és tejjel, majd a liszthez adjuk. Felütünk egy tojást és a sárgáját a liszthez adjuk. Megolvasztjuk a margarint és a masszához öntjük, majd a tejet fokozatosan adagolva lágy, de gyúrható tésztát készítünk. Meleg helyen lefedve kelesztjük.
A diót megdaráljuk, a porcukrot kikeverjük a margarinnal habosra.
A tésztát kinyúltjuk, megkenjünk a margarinnal és megszórjuk a dióval. Feltekerjük és kb 3 ujjnyi távolságra bevágjuk.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 fokra melegített sütőbe tesszük. Sülés közben cukros tejjel egyszer meglocsoljuk mikor már kezd barnulni.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Töltelék variációk
Ázsia varázsa
10 dkg Ráma margarin
5 dkg holland kakaó
5 dkg porcukor
2 ek macha tea por
darált dió
Pityókás magyaros
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
darált dió
2 dl pálinka (szilva, barack...)
Mákos
10 dkg Ráma
5 dkg mák
15 dkg porcukor
Gyömbéres
15 dkg Ráma
15 dkg porcukor
5 dkg mák
3 tk. gyömbér
Mandulás
10 dkg Ráma
5 dkg mandula
15 dkg porcukor