Darázsfészek

2019.04.02

Folytatva az előző blog gondolatmenetét, ismét egy igazi családi retro receptet hoztam.  

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 3-4 kanál cukor
  • tej, amennyit felvesz
  • 6 dkg Ráma margarin

  • darált dió
  • 10 dkg Ráma margin 
  • 10 dkg porcukor

A tésztához átszitáljuk a lisztet, felfuttatjuk a élesztőt egy kevés cukorral és tejjel, majd a liszthez adjuk. Felütünk egy tojást és a sárgáját a liszthez adjuk. Megolvasztjuk a margarint és a masszához öntjük, majd a tejet fokozatosan adagolva lágy, de gyúrható tésztát készítünk. Meleg helyen lefedve kelesztjük.

A diót megdaráljuk, a porcukrot kikeverjük a margarinnal habosra.

A tésztát kinyúltjuk, megkenjünk a margarinnal és megszórjuk a dióval. Feltekerjük és kb 3 ujjnyi távolságra bevágjuk.

A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 fokra melegített sütőbe tesszük. Sülés közben cukros tejjel egyszer meglocsoljuk mikor már kezd barnulni.

Tűpróbával ellenőrizzük.


Töltelék variációk

Ázsia varázsa

10 dkg Ráma margarin
5 dkg holland kakaó
5 dkg porcukor
2 ek macha tea por
darált dió

Pityókás magyaros

15 dkg margarin
15 dkg porcukor
darált dió
2 dl pálinka (szilva, barack...)

Mákos

10 dkg Ráma
5 dkg mák
15 dkg porcukor

Gyömbéres

15 dkg Ráma
15 dkg porcukor
5 dkg mák
3 tk. gyömbér

Mandulás

10 dkg Ráma
5 dkg mandula
15 dkg porcukor

Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el