
Fahéjas csiga
2019.01.20

Kevesen tudják, hogy a kakaós csiga egy igazi hungarikum, már 110 éve esszük. Eredetileg pedig csokis tekerőnek hívták az emberek.
tészta
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 2 ek napraforgó olaj (kenéshez kell)
töltelék
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek fahéj
- 1 ek cukor
elkészítés
tészta
- 1 dl tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel.
- A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá három deci tejet.
- A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze. Majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet.
- Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát. A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Olajjal kend meg a tetejét.
töltelék
- A fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy bögrébe keverd össze és az olajjal bekent tésztára szórd rá.
- Szorosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 ujjnyi szeleteket. A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a csigákat, és előmelegített sütőben süsd meg, tűpróbáig