Fahéjas csiga

2019.01.20

Kevesen tudják, hogy a kakaós csiga egy igazi hungarikum, már 110 éve esszük. Eredetileg pedig csokis tekerőnek hívták az emberek. 

tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 2 ek napraforgó olaj (kenéshez kell)

töltelék

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek fahéj
  • 1 ek cukor



elkészítés

tészta

  1. 1 dl tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel.
  2. A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá három deci tejet.
  3. A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze. Majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet.
  4. Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát. A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Olajjal kend meg a tetejét.

töltelék

  1. A fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy bögrébe keverd össze és az olajjal bekent tésztára szórd rá.
  2. Szorosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 ujjnyi szeleteket. A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a csigákat, és előmelegített sütőben süsd meg, tűpróbáig
Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el