Kókusztej

2020.06.08

Sokan azt hiszik, hogy kémikusnak kell lenni, ha otthon szeretnénk előállítani kókusztejet, pedig sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. Különösen jó tehént tejre érzékeny embereknek.

Hozzávalók:
  • 20 dkg kókuszreszelék 
  • 0,5 l forró víz
  • 0,7 l hideg víz

Elkészítés:

  • Vízforraló segítségével 0,5 lvizet felforralunk, majd egy forraló edénybe öntött reszelékre borítjuk. 
  • Egy percig nagy lángon forraljuk, gyakori kevergetés mellett, majd tűzről levéve nyakon öntjük a hideg vizzel és 2 percig pihentetjük 1-1 kevergetés mellett.
  • Botmixerrel vagy turmix géppel 3 percig átmozgatjuk , majd kisebb adaginként egy konyharuhával fedett szűrőn átszűrjük. 

Kapcsos üvegben, hűtőben kb  1 hétig eláll.

+tipp: a maradék kókusz reszeléket hideg tepsibe tolva kb 170 fokon barnára sütjük, majd aprítóval megőrőljük, így kókusz lisztet kapunk, mely remek alapanyaga lehet a kókuszos süteményeknek.

Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el