Levendulás sajttorta

Ezt a receptet a minap találtam a pinteresten, sajnos csak angolul van fent ezért legjobb tudásom szerint lefordítottam.
Eredeti recept: https://www.sprinklesforbreakfast.com/honey-lavender-cheesecake.php
Hozzávalók:
- 1/2 ek. Levendula szirup
- 4 tojás
- 2 1/2 ek. méz
- 2 ek. porcukor
- 1/4 tk. só
- 1 1/3 csésze cukor
- 1 1/4 ek. Vanília aroma
- 1 lila ételfesték
- 1 3/4 csésze Graham keksz por
- 4 ek. vaj
- 2 lbs Sajt krém
90 dkg - 2/3 csésze hab tejszín
- 1 2/3 csésze tejföl
90 dkg
Átváltási segítség néhány élelmiszer súlyához:
liszt: 1 cup = 5 oz = 150 g
cukor: 1 cup = 7 oz = 200 g
porcukor: 1 cup = 4 oz = 110 g
kukoricaliszt: 1 cup = 4 ½ oz = 125 g
vaj: 1 cup = 8 oz = 225 gr = 2 stick
A cikket Terei-Vígh Krisztina, az A'la carte kulinária blog szerzője írta.
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180fokra.
Kend ki a formát vajjal, majd lisztezd ki.
Egy kicsi edényben keverd a Graham kekszmorzsák és olvasztott vajat amíg egyesült.
A serpenyő aljába rakd a morzsakeveréket és körülbelül 1/2 centire nyomd fel az oldalra.
12 - 15 percig süsd.
Hagyd kihülni.
Melegíts elő sütőt 170fokra.
Keverd ki a krémsajtot.
Adj hozzá cukrot és keverd magasan további 3 percen keresztül.
Vaníliás kivonatot, levendula kivonatot, mézet és sót add hozzá és keverd amíg homogén nem lesz.
Tojásokat ad hozzá, egyesével
Keverj bele néhány csepp ibolyaszínű színezőt, majd a tejfölt.
Verd fel a hab tejszínt és add a keverékhez
Csomagold be a forma külsőjét alumíniumfóliával.
Öntsd bele a krémsajt tölteléket. Simítsd el a tetejét egy spatulával.
Tedd egy magas oldalú serpenyőbe a formát.
Hozz létre egy vízfürdőt azáltal, hogy félig forró vízzel töltöd meg a tepsit.
Süss 1 1/2 óráért.
Sütés után zárd el a sütőt és egy konyha ruhával ékeld ki a sütő ajtaját.
Hagyd hülni 1 órán keresztül.
Egy óra után vedd ki a sütőből és az aluminimumfóliából.
Tedd hűtőszekrénybe 4 órára.