Macaron
Bár mindenki a cukrászok magas iskolájába sorolják, valoljában, nem olyan nehéz, egyre kell figyelni a kimérésre.
Hozzávalók a tésztához
10 dkg mandulaliszt
10 + 5 dkg porcukor
7 dkg tojásfehérje (kb. 2 nagyobb tojás)
fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna
csipet só
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 mokkáskanál vaníliaaroma
1 mokkáskanál citromlé
ételfesték : én pirosat és kéket használtam.
Krémhez:
1 csomag vaniliás puding
ízlés szerinti idén gyümölcs (én 3 nagy maroknyi málnát használtam)
Elkészítés:
Alaposan keverd el egymással a mandulalisztet és a porcukrot, majd keverőedénybe apró lyukú szitán szitáld is át. A recept szerint elkészített macaronettől az egyszerű művelettől levegősebb. A pontosan kimért mennyiségű tojásfehérjéből robotgép segítségével, közepes fordulaton készíts kemény habot. Keverés közben szórd bele a sót és a szódabikarbónát, majd a receptben megadott mennyiségű porcukrot is. Amikor elkészültél, akkor add a kemény tojáshabhoz az ételszínezéket. Lyukas fakanál vagy spatula segítségével dolgozd a mandulalisztet, apránként adagolva a tojáshabhoz. Kevergesd még óvatosan 2-3 percig a krémet. Nyomózsákba téve, készíts kis halmot a tepsibe figyelj arra, hogy a méretek egyezzenek. Fél órára hagyd a korongokat pihenni, majd ha már bőrös beteheted az előre melegített sütőbe további 20 percre. Míg kihül elkészíthetjük a krémet. A pudingot készítsd el, majd keverd hozzá a gyümölcsöket. Ha kész vagy és kihültek a korongok a krémel ragasz össze kettőt. Figyelj arra, hogy ne sok krémet tegyél közéjük, mert akkor a korong elázik.