Matcha teás gyümölcskenyér

2018.08.15

A matcha teát sokáig csak a papok, nemesek és szamurájok ismerték a jótékony hatásait, melyet féltve őrzött titokként kezeltek, ma már nem csak Japánban vehetünk ilyen teát, hanem kis hazánkban is. Most egy Imondhatni interkontinális receptet hoztam, ami egyesíti a japán gasztronómiát az amerikaival, és a magyarral is.

Hozzávalók:

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

25 dkg porcukor

4 db tojás

1 dl tej

1 dl étolaj

1,5 ek cukrozatlan kakaópor

1közepes körte, 1 közepes alma

1 reszelt citom héja

2 teáskanál macha tea por

gyömbér, szegfűszeg, fahéj ízlés szerint,

1 csipet só

1 kismarék kristály cukor

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd a tejet és az olajat, és alaposan összekeverjük. A tészta 1/2-ét átöntjük egy másik tálba, és belekeverjük a kakaóport. A másikba a macha tea és a citrom kerül.

A 30 cm-es sütőpapírral kibélelt kenyérforma aljába egy kevés tésztát öntünk, felváltva a kakaóssal, csíkozva, az első réteg után beletesszük a meghámozott és szeleteire vágott körtét és almát. Rászorjuk a fűszereket és egy marék kristálycukrot, rétegezzük felváltva a két tésztával.150 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el