Matcha teás gyümölcskenyér

A matcha teát sokáig csak a papok, nemesek és szamurájok ismerték a jótékony hatásait, melyet féltve őrzött titokként kezeltek, ma már nem csak Japánban vehetünk ilyen teát, hanem kis hazánkban is. Most egy Imondhatni interkontinális receptet hoztam, ami egyesíti a japán gasztronómiát az amerikaival, és a magyarral is.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
4 db tojás
1 dl tej
1 dl étolaj
1,5 ek cukrozatlan kakaópor
1közepes körte, 1 közepes alma
1 reszelt citom héja
2 teáskanál macha tea por
gyömbér, szegfűszeg, fahéj ízlés szerint,
1 csipet só
1 kismarék kristály cukor
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd a tejet és az olajat, és alaposan összekeverjük. A tészta 1/2-ét átöntjük egy másik tálba, és belekeverjük a kakaóport. A másikba a macha tea és a citrom kerül.
A 30 cm-es sütőpapírral kibélelt kenyérforma aljába egy kevés tésztát öntünk, felváltva a kakaóssal, csíkozva, az első réteg után beletesszük a meghámozott és szeleteire vágott körtét és almát. Rászorjuk a fűszereket és egy marék kristálycukrot, rétegezzük felváltva a két tésztával.150 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.