Mézeskalács

2018.12.26

Ha a karácsony akkor nálunk az egyet jelent a mézeskaláccsal. 

hozzávalók

mézeskalács

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1.5 tk szódabikarbóna
  • 1.5 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 15 dkg margarin
  • 350 g méz
  • 2 db tojás

hab

  • 1 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csepp ecet

elkészítés

mézeskalács

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.Ezután hozzáadjuk a megmikrózott margarint,a mézet és a tojásokat. Kanállal összekeverjük, majd addig adagoljuk a további lisztet, míg a kézi gyúrással egy összeállt, könnyen formázható tésztát nem kapunk.
  2. Ezután egy nagyobb adag tésztát jól kilisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb 7 perc alatt megsütjük.

hab

  1. Tetejére kemény habot verünk a tojásfehérjéből. Mikor a hab félkemény elkezdjük hozzáadagolni a porcukrot. Ekkor már fakanálal keverjük. Miután kellően kemény habot kaptunk néhány ecet cseppel fényt, és néhány ételszínezékkel színt adhatunk neki.
Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el