Mézeskalács
2018.12.26

Ha a karácsony akkor nálunk az egyet jelent a mézeskaláccsal.
hozzávalók
mézeskalács
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1.5 tk szódabikarbóna
- 1.5 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg margarin
- 350 g méz
- 2 db tojás
hab
- 1 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 3 csepp ecet
elkészítés
mézeskalács
- A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.Ezután hozzáadjuk a megmikrózott margarint,a mézet és a tojásokat. Kanállal összekeverjük, majd addig adagoljuk a további lisztet, míg a kézi gyúrással egy összeállt, könnyen formázható tésztát nem kapunk.
- Ezután egy nagyobb adag tésztát jól kilisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb 7 perc alatt megsütjük.
hab
- Tetejére kemény habot verünk a tojásfehérjéből. Mikor a hab félkemény elkezdjük hozzáadagolni a porcukrot. Ekkor már fakanálal keverjük. Miután kellően kemény habot kaptunk néhány ecet cseppel fényt, és néhány ételszínezékkel színt adhatunk neki.