Őszi fűszeres almás pite
2018.10.11
Egy igazán fűszeres pitét hoztam nektek, ami igazi őszihangulatot varázsol.

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
18 dkg vaj
2 ek cukor
1 csipet só
3 dl víz (Annyi víz amennyit felvesz)
4 közepes db alma
2 ek cukor
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
1 teáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromlé
2 ek finomliszt
Elkészítés:
- A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral és a sóval, vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15-20 percre hűtőbe pihentetjük.
- A töltelékhez az almát meghámozzuk, csumázzuk, cikkekre vágjuk. A fűszerekkel és a citromlével, liszttel összekeverjük.
- A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a kilisztezett formaba borítjuk. A maradek tésztát is kinyujtjuk és kupakkal kiszaggatjuk, leveleket formázunk belőle.
- 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük