Pestós csirke zöldségágyon

2018.07.29

Ropogós, mégis omlós pestós hús, ropogós köret és szaftos zöldségek, mi kell még egy jó ebédhez?

Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 kisebb doboznyi koktél paradicsom
4 nagyobb vörös hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 közepes padlizsán
5 közepes burgonya
Kakukkfű

Bors
Petrezselyem
Pesto
Olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánt előző nap fűszersó és olívaolajjal bepácoljuk.

A paradicsomot megmossuk és félbe vágjuk, a hagymát karikákra szeleteljük és egy edénybe tesszük a zöldségeket. A fokhagymát megpucoljuk, majd késsel összezúzzuk, olajon megfutatjuk, hogy az ízét átvegye az olaj, majd a zöldséges keverékhez öntjuk, összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Erre érkezik a felszeletelt hús. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk majd alufóliát teszünk rá, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. Mikor megpuhult levesszük róla a fóliát és Pestóval megkenjük és tovább sütjük további 5 percig. 


Köret:

Megmossuk a burgonyát, majd héjában sós vízben megfőzzük. Eltávolítjuk a héját, és olajban aranysárgára sütjük. A hús mellé halmozzuk és petrezselyemmel díszítjük.

Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el