Pestós csirke zöldségágyon
2018.07.29

Ropogós, mégis omlós pestós hús, ropogós köret és szaftos zöldségek, mi kell még egy jó ebédhez?
Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 kisebb doboznyi koktél paradicsom
4 nagyobb vörös hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 közepes padlizsán
5 közepes burgonya
Kakukkfű
Só
Bors
Petrezselyem
Pesto
Olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt előző nap fűszersó és olívaolajjal bepácoljuk.
A paradicsomot megmossuk és félbe vágjuk, a hagymát karikákra szeleteljük és egy edénybe tesszük a zöldségeket. A fokhagymát megpucoljuk, majd késsel összezúzzuk, olajon megfutatjuk, hogy az ízét átvegye az olaj, majd a zöldséges keverékhez öntjuk, összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Erre érkezik a felszeletelt hús. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk majd alufóliát teszünk rá, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. Mikor megpuhult levesszük róla a fóliát és Pestóval megkenjük és tovább sütjük további 5 percig.