
Puncs torta


Sokunkban talán benne van az a félelem, hogy nem merünk a cukrászdai felhozatalt otthon kipróbálni, pedig egy kis odafigyeléssel nagyon hamar még finomabb változatot tudunk készíteni. Ez a videó is azért született meg, hogy bebizonyítsam azt, hogy ha kilépünk a komfort zónából egy teljesen más ízvilágot fedezhetünk fel.
Hozzávalók a töltelékhez:
10 dkg vaj
2 ek. málna szörp
2 ek. meggy szörp
1 ek. kandírozott narancs héj
fél üveg rumaroma
2 tasak vaníliás cukor
2 ek. porcukor
1 kiskanál narancsdzsem
1 ek. barack lekvár
1 jó marék mazsola
Hozzávaló a mázhoz:
20dkg porcukor
5-6 ek málna szörp
1 tk. rumaroma
Elkészítés:
A piskóta felső egy harmadát levágjuk, és 2 ujjnyi peremet hagyva kivájjuk a piskótát. A kieső részt a töltelékes tálba tesszük és összekeverjük az olvasztott vajjal, szörpökkel, aromával, lekvárokkal, mazsolával és a narancs héjjal. A tölteléket a süteménybe halmozzuk, elegyengetjük, majd visszahelyezzük a tetejét.
A porcukrot átszitáljuk és a szörpökkel, valamint az aromával kikeverjük. A mázat a süteményre öntjük. Mese keksszel körberakjuk és szalaggal átkötjük.