Sütőtök krémleves
2018.12.02

Ha ősz akkor tök, ha tök akkor sütőtök, és ha sütőtök akkor sült sütőtök, de mi van akkor, ha már a füleden jön ki a sütőtök evése magában?
hozzávalók / 5 adag
- 1 kg sütőtök
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 ek méz
- 1 közepes db alma
- 1 közepes db burgonya
- 0.5 l víz
- 2 ek cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 teáskanál szegfűszeg
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
elkészítés
- Mosd meg a tököt, vágd fel és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg, míg puha nem lesz.
- Míg sül egy kis vajon üvegesre párold meg a hagymát, majd add hozzá a mézet és karamelizáld meg. Ezután add hozzá a kockára vágott almát és burgonyát. Futtasd meg a karamellben és öntsd fel a vízzel, főzd puhára az almát és a burgonyát.
- Add hozzá a sütőtök belét, fűszerezd, majd botmixerrel pépesítsd össze. Tejszínnel lágyítsd az állagát.
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés
