Sütőtök krémleves

2018.12.02

Ha ősz akkor tök, ha tök akkor sütőtök, és ha sütőtök akkor sült sütőtök, de mi van akkor, ha már a füleden jön ki a sütőtök evése magában?


hozzávalók / 5 adag
  • 1 kg sütőtök
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 ek méz
  • 1 közepes db alma
  • 1 közepes db burgonya
  • 0.5 l víz
  • 2 ek cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj

elkészítés

  1. Mosd meg a tököt, vágd fel és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg, míg puha nem lesz.
  2. Míg sül egy kis vajon üvegesre párold meg a hagymát, majd add hozzá a mézet és karamelizáld meg. Ezután add hozzá a kockára vágott almát és burgonyát. Futtasd meg a karamellben és öntsd fel a vízzel, főzd puhára az almát és a burgonyát.
  3. Add hozzá a sütőtök belét, fűszerezd, majd botmixerrel pépesítsd össze. Tejszínnel lágyítsd az állagát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
Happy food, happy people © 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el